Irish Softcoated Wheaten Terrier                                 
 
Tenkte å få til en liten blogg, hvor jeg legger ut EMNER som folk kan følge med på valpenes utvikling... samt andre emner som handler om Wheaten eller hund generelt.. Så vær med å få gang på siden..Trykk i vei..:)
Annette
10/15/2009 08:14:12 am

Har lagt ut bilder av valpene i dag, kun 1 dag gamle.

Valpene legger på seg, men det er 3 stykker jeg må holde ekstra øye med og legge til litt oftere, da de er litt mindre enn de andre.

Mammsen har fått ett hardt bryst, så vi måtte til dyrlegen i dag å få medisiner til henne... stakkars mamsen.. så nå håper vi at det medisinene hjelper..

Reply
Annette
10/19/2009 04:43:28 pm

I dag er valpene 6 dager gamle og de vokser og vokser...:)

Det går flott med mamsen, vi har fått i orden på brystet hun slet med tidligere og hun er en utrolig flink mor til de 11 små.

Med 11 små valper er det veldig travel tid for mamsen, hun steller og pusser på dem hele tiden.

Nå er det kun en valp som ligger litt etter i vekten i forhold til de andre, men det kommer seg. Det er jo klart det at når det er så mange valper at det blir jo litt kamp om jurene til mamsen. Minste mann får litt tillegg for å holde tritt med de andre.

Mamsen er mer ute av kassen nå, liker godt å lufte seg litt. Og sjekker hva som foregår utforbi kassen også... :)

Reply
Annette
10/26/2009 05:28:42 pm

Tiden går fort her i huset, valpene er blitt 13 dager gamle og de vokser og vokser.

Bilder av valpene har vi lagt ut i dag, fra de er 1 uke og 12 dager gamle.

De siste bildene viser at de har begynte å prøve å reise seg... men det er mange ganger de triler rundt for balanse er ikke inne i det hele tatt.

De største valpene er litt mer støding enn de minste. Men de minste er de raskeste til å komme seg frem til puppen.

Men de største er jo de sterkeste, så når de først har nådd fram til matbordet, så blir de minste fort dyttet vekk.

Derfor får enda 3 stk. tillegg. Det er viktig at de får all den næring de trenger.

Det er litt mer lyd i kassen for tiden, de høres ut som Gremlings...

Ice-T får og lov å titte i kassen, men han synes de er noe rare små skapelser... og er går fort vekk når mamsen går i kassen. Han vet å ikke forstyrre formye, selv om han kun er 10 uker gammel.

Synes det er utrolig kjekt å ha så godt kontakt med valpekjøperne både på mail og telefon.

Så når valpene blir reise klare skal de ut til hele det lang strakte Norge.

Mamsen ligger ikke så mye i kassen som tidligere, hun liker godt å komme seg ut på gulvet å ligge med bena langstrakt ut og bare dorske den av.. helt til noe skjer så tripper hun raskt i kassen når de søte lydene kommer fra de små.

Reply
Annette
10/27/2009 04:03:29 pm

En koselig overraskelse ble det da i stod opp imorres..:)

Flere av valpene har åpnet øyene..:)

Ikke at jeg tror de ser noe særlig, de er jo som babyer..:)

Reply
Annette
11/4/2009 11:49:09 pm

Tenk valpene er nå 3uker og tiden flyr avsted.

Litt oppdatering, mamsen har slitt med diare som gikk over til valpene, så her har det vært masse løs bæsj.. men med medisiner fra dyrlegen så er endelig alt helt ok.. :)

Valpene de beveger seg godt nå, de minste er de raskeste..de større har jo litt mer å dra på. hihihi..

De har fått prøvet valpefor i noen dager og det faller i smak, men de har ikke helt enda skjønt at de skal stå på siden av fatet... de vil helst stå oppi sånn at de er helt sikre på at de får mest... :) Vi passer på at alle får nok.

Når vi har begynt med tørrfor som vi bløter opp i varmt vann, så har mamsen sluttet å rense i kassen og det er jo forståelig... så nå blir det skiftet i kassen opptil 3ganger daglig med nye pads og tepper.

Det er mer lyd i kassen nå, men stilt og rolig når de sover.

Mamsen har stor melkeproduksjon så det går mye vann og valpefor til henne. Det blir som vi selv som en gang har hatt babyer.. ville helst ha ett glass vann stående ved siden av når amming var på gang ja... :)

Reply
Annette
11/4/2009 11:50:06 pm

Glemte å si jeg har lagt ut 35 nye bilder av valpene når de var 3uker gamle.

Reply
Annette
11/12/2009 06:17:11 am

4 uker er gått og det er virkelig gang i valpene nå.. :)

Vi har laget til stor lekegrind til valpene, og det liker de virkelig.. de tuller og vaser med hverandre.. og mamsen hun hopper oppi og leker med valpene.. det er virkelig morsomt å se på..

Og det kommer knurre lyder de tror de er riktig så tøffe.. men det hele er bare lek og morro.. :)

Vi har også fått lagt inn masse bilder fra i dag, så sjekk ut og se hva valpene holder på med i kassen..:)

Reply
Annette
11/17/2009 02:26:45 am

5 uker i morgen.. og i dag fikk de alle 11 sitt første bad..

Ingen sa en lyd, og det er ganske så utrolig.. veldig rolige og godt tok alt som foregikk.. Det var først i lille vasken på kjøkken for å få en liten dusj.. så i storevaksen for å få shampo og vasket fra topp til tå..

Reply
May Lise
12/1/2009 05:10:57 am

Hei
Kjempefine bilder - og vi gleder oss til neste uke når vi kan hente vår lille røver..:O)

Reply
Kari
1/5/2010 05:52:55 pm

Hei!
Nå har vi hatt Ella i noen uker allerede:) Vi har det bare fint alle sammen. Driver fortiden med å lære henne at hun ikke skal bite oss i hendene, ta vaskefilla når jeg vasker, dra i buksebeinet, tisse ute etc.etc. Mye jobb og mye moro!! Akkurat nå ligger hun å sover ved siden av meg. En stille stund i heimen ;) Har foresten vært i kontakt med en i Søgne som skal ha valpekurs i feb/mars. Det skal bli gøy!

Reply
Bjørn Thomas
1/20/2010 12:36:30 am

Hei,
Gordon ( nå 3mndr) har blitt veldig husvarm har på Storhaug(i Stavanger)og vi har det velding fint sammen alle 6. Litt småbiting på minstejenta, men med AUUUU og snu seg vekk, så har det blitt mindre.
Han har en mengde små og store venner som han treffer på kyviksmarka daglig, men pussig og se nå at bestekompisen ( Budda, en liten fransk bulldog) nå går mellom beina på han.
Gordon er så og si stueren og gir med et lite blikk beskjed at han må ut. Av og til skjer det noen små uhell, men færre og færre, og alltid fordi vi ikke fikk med oss "blikket"..
Han har lært seg sitt, stå, dekk, rull rundt og delevis fot, sistnevnte når han selv vil eller når det er en saftig godbit i syne.... og "tur" elsker han, men har en tendens til å være litt sta med hvor vi skal gå.
Et pussig trekk på tur med Gordon er at han ofte setter seg ned og tilsynelatende nyter utsikten, stjernehimmelen, eller kikker på verden rundt seg.
Vi er på utkikk etter valpekurs muligheter, så fint hvis du kan anbefale noe Anette.
Masse hilsner
Bjørn Thomas, Annå, Truls, Sofie, Åsa og Gordon

Reply
Annette
2/8/2010 10:16:16 pm

Hei hei.. Bjørn med familie..

Deilig å høre det går så godt med Gordon..

Valpekurs finnes hos SBK og Trekanten og ett par til. men husker ikke hva de heter.. Men det er bare til å google på nettet..:)

Vi skal på utstilling til ølen på søndag.. gleder oss stort.. da det er flere kennel Ho Nanna hunder som kommer.. jeg selv har med 3 stykker.

Bilder er alltid kjekt å ha, så hvis dere kniper ett og annet så bare send på mail til meg..

Hilsen Annette

Reply
Annette
2/8/2010 10:17:56 pm

Hei Kari..
Så det er litt aktvitet i hjemmet skjønner jeg...smiler litt her.. vet akkruat hvordan det er..:)

Spennende å høre hvordan det kommer til å gå på valpekuret..

Hilsen Annette

Reply
May Lise
2/12/2010 05:42:18 pm

Hei Annette!
Synes ikke det er lenge siden vi hentet Jaco hos deg - men hele to måneder har gått siden da. Vi har det kjempefint - og Jaco er familiens storsjarmør! Han er så glad og lykkelig og elsker alle som tar seg tid til å hilse på han. Nabogutten på 5 år ringer til stadighet på døren og lurer på om Jaco skal ut snart - og han elsker å leke i snøen. Han kan "sitt og dekk" og vi er nå i ferd må øve på å rulle rundt. Vi skulle egentlig vært på kurs denne helga, men det ble avlyst pga manglende påmeldinger. Men nytt valpekurs er 3.mars og da kommer vi igang - noe vi gleder oss til. Vi er nødt til å jobbe mer med å gå pent å bånd, og har du gode tips her så hadde det vært fint.

Reply
Annette
2/12/2010 07:06:17 pm

Hei May Lise!
Trenig i bånd, da bruker jeg alltid god bit..

Det er viktig at du har kontakt med hunden.. prat til den. slik at du får øyekontakt..

Det er viktig at måten du prater på er med happy-stemme.. hvis du sliter med å få kontakt.. lag litt lyder.. sånn at du får oppmerksomheten..

Begynner han bare å gå og dra...
snu retting... hold på slik helt til du får den rette kontakt..
Det er viktig å skrøyte når han titter på deg.. og går fint på siden..
Pass på å ikke ha for langt bånd..samtidig som det er viktig at du ikke har stramt bånd..det skal henge litt.. hunden lærer ingen ting. hvis båndet er stramt hele tiden..

Drar han like vel.. når du har kontakt.. er det greit å nykke i båndet.. jeg synes det er best bare å skifte retting.. gjør det kjapt ofte.. og lag deg intresang for hunden.. slik at han synes dette er morrsomt..

Håper noen av dette kan hjelpe..:)

Reply
May Lise
2/13/2010 12:07:16 am

Hei igjen Annette - og takk skal du ha! Dette med å skifte retning kjapt ofte har jeg ikke prøvd. Vi har nettopp vært ute en tur - og det gikk forholdsvis greit. Så dette handler vel som alt annet om trening trening og atter trening:O)Skal holde deg oppdatert! hilsen May Lise

Reply
May Lise
2/17/2010 04:06:15 am

Hei igjen. Fikk beskjed i går om at vi kunne begynne på et valpekurs allerede idag og det var kjempedeilig å kunne få komme fortere inn enn at vi måtte vente til 3.mars. Med den mest aktive valpen av dem alle :O)) er vi kommet så fint igang - og har masse å trene på til neste uke. Kanskje mest trening av eieren - he he. Jaco, ja han er helt utslitt han - og ligger nå strøken midt på stuegulvet - godgutten:O)
Hilsen oss i Trondheim

Reply
May Lise
10/13/2010 06:47:52 am

Hei. I morgen fyller villbassen Jaco 1 år og han har vært hos oss i hele 10 måneder. Han er en utrolig herlig hund som har hatt en veldig fin utvikling, er utrolig interessert i alt og alle, sosial og veldig veldig glad hele tiden. Han elsker å være på tur både i marka og andre steder, og turer blir det hver dag. Han liker best å gjøre som han selv vil, men har blitt mye mye flinkere til å høre etter og er veldig kontaktsøkende. Eieren er nok enda staere enn han så vi gir ikke opp :O) Han og Mio, katten vår på 10 år, omgåes fint, og møtes snute til snute og hilser hver dag. Men noen ganger blir det vel aktivt til Mio og han får seg en liten dask på snuten ;O)For tiden er han en liten luring som prøver finne på alle slags rampestreker. Annette, vi har vært så heldige og har det utrolig fint med verdens herligste store personlighet. Mange hilsener fra oss i Trondheim.

ReplyLeave a Reply.